Wat zijn de voordelen van steenstrips?

Steenstrips worden steeds populairder. Dit is volkomen te begrijpen. Ze zorgen namelijk niet alleen voor de stevigheid van gevels en muren, maar voegen ook iets toe aan het interieur. Bent u benieuwd hoe het komt dat steenstrips de woonwereld veroveren? Lees dan snel verder. Wij vertellen u in dit blog waar de populariteit van steenstrips vandaan komt en wat de voordelen van steenstrips zijn.

Wat zijn steenstrips?

Bent u nog niet bekend met steenstrips? Dan leggen we u eerst uit wat het is. Een steenstrip is een soort schijf, dat gemaakt is van baksteen. Steenstrips bestaan dus echt uit steen, maar dan wel een zeer dunne laag steen. Ze hebben daardoor dezelfde eigenschappen als baksteen, maar dan in een andere verhouding.

Waar komt de populariteit vandaan?

De populariteit van de steenstrip is gemakkelijk te verklaren als we kijken naar de vele voordelen ervan. Met name wanneer we steenstrips vergelijken met een echt gemetselde stenen muur. Steenstrips hebben namelijk de positieve elementen van steen, zonder het gedoe. De voordelen van steenstrips zijn:

  • De woning krijgt er een authentieke uitstraling door
  • Steenstrips zijn niet dik, hierdoor verliest u weinig ruimte
  • Steenstrips zijn te combineren met allerlei verschillende materialen
  • De plaatsing ervan verloopt sneller en eenvoudiger

Zowel buiten als binnen te gebruiken

Steenstrips zijn zowel op buitenmuren als op isolatieplaten te bevestigen. U kunt ze dus buiten én binnen toepassen. Buiten worden steenstrips vaak gebruikt als een extra stevige laag. Naast versteviging, geven steenstrips de buitenkant van uw woning een bijzondere uitstraling. Ideaal wanneer u een klassieke draai aan uw nieuwbouwwoning wilt geven. Binnen zorgen de steenstrips voor een industriële of moderne uitstraling. Daarbij dragen ze bij aan de isolatie. Snapt u nu waarom steenstrips de woonwereld overnemen? Ze passen bij iedere woning en zijn zowel binnen als buiten een goede toevoeging.

Steenstrips laten aanbrengen

Wilt u ook steenstrips aanschaffen? En deze vakkundig laten aanbrengen? Ga dan op zoek naar een specialist bij u in de buurt. Wilt u meer informatie over dit bijzondere materiaal? U kunt uw vragen stellen via ons contactformulier.