Hoe kies ik het juiste deurbeslag?

Het juiste deurbeslag kiezen

Het deurbeslag kan een ruimte écht afmaken, mits u deze goed kiest. Wanneer u de verkeerde deurknoppen en deurkrukken in huis neemt, kan dit een ruimte juist ontsieren. Deurknoppen en deurkrukken kunt u namelijk zien als dé sieraden waar iedere ruimte behoeften aan heeft. Maar hoe kiest u het juiste deurbeslag? In dit blog vergelijken we verschillende stijlen deurbeslag, zodat u de juiste deurknoppen en deurkrukken vindt voor uw interieur.

Populair deurbeslag

Deurknoppen en deurkrukken zijn in allerlei verschillende stijlen verkrijgbaar. Het belangrijkste is dat het deurbeslag past bij de rest van uw interieur. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Moderne deurknop, vooral geschikt bij eigentijdse settingen
  • Traditionele deurknop, wordt voornamelijk in traditionele panden gebruikt.
  • Deurkruk op schild, deze doet het ook goed in de traditionele designs.
  • Deurkruk op rozet, deze wordt toegepast in vrijwel elk type gebouw. Deze deurkruk is in veel verschillende ontwerpen te krijgen. Van modern tot klassiek en van rond tot vierkant.

 

Houdt rekening met de deurstijl

Naast dat u bij het kiezen van geschikt deurbeslag rekening houdt met uw interieurstijl, heeft de deurstijl ook een grote invloed. Sommige deurknoppen en deurkrukken passen beter bij een deurstel dan de andere. Paneeldeuren bijvoorbeeld, die u veel ziet in monumentale panden, mogen niet afwijken van de originele deuren. Fineerdeuren daarentegen, kunt u combineren met heel veel verschillende types deurbeslag.

Functionaliteit, prijs en merk

Ook de functionaliteit, de prijs en het merk zijn belangrijke factoren bij het vergelijken van verschillende typen deurbeslag. Het deurbeslag moet natuurlijk makkelijk zijn in gebruik en voor iedereen te bedienen zijn. Daarnaast wilt u niet te veel betalen voor het deurbeslag. Het is van belang dat u de beste kwaliteit neemt, voor een lage prijs. Het merk is daarom ook van belang. Vaak zegt het merk veel over de kwaliteit van de deurknoppen en deurkrukken. Wilt u zeker zijn van goede kwaliteit? Kies dan voor ansa deurbeslag.

Heeft u nog vragen? Laat gerust een bericht achter via dit contactformulier.