3 redenen voor een VCA opleiding

Steeds meer opdrachtgevers in de bouw eisen een VCA certificaat. Waarom is dit zo belangrijk? VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is in het leven geroepen voor een betere veiligheid binnen de werkomgeving. Als bedrijf laat u met een VCA certificaat zien dat uw werknemers op de hoogte zijn van de veiligheidsregelgeving en dat uw bedrijf aan alle veiligheidseisen voldoet. In dit blog geven wij u drie redenen waarom het belangrijk is om VCA opleidingen aan te bieden.

1. Voorkom bedrijfsongevallen

Niemand zit te wachten op een bedrijfsongeval. Een bedrijfsongeval kan zorgen voor ernstig lichamelijk letsel. Ook kan het veel geld gaan kosten. Wanneer uw personeel zich bewust is van de veiligheid op de werkvloer, voorkomt u mogelijke bedrijfsongevallen. VCA opleidingen vergroten het veiligheidsbewustzijn. U bent op de hoogte van de relevante regelgeving op veiligheidsgebied en kunt gevaarlijke situaties vroegtijdig oplossen. 

2. Het geeft uw bedrijf aanzien

Wanneer u en uw personeel beschikken over een VCA certificaat, geeft dat u aanzien. Zelfs internationaal! Buiten Nederland is het VCA certificaat namelijk ook in België en Duitsland erkend. U kunt ermee aantonen dat u veilig en verantwoord te werk gaat. VCA opleidingen zijn daarom erg belangrijk om een goed imago van uw bedrijf te promoten. 

3. Naast veiligheid ook aandacht voor gezondheid en milieu

Een VCA certificaat laat niet alleen zien dat er veilig gewerkt wordt binnen uw bedrijf. U laat ook zien dat u rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en van anderen. Dit zijn belangrijke waarden. Plan daarom snel een VCA opleiding in voor u en/of uw werknemers!

Wilt u meer informatie over VCA opleidingen of heeft u hier nog vragen over? Vul gerust ons contactformulier in.