Zo zorgt u ervoor dat uw kantoor netjes opgeruimd blijft

Verbeter de werksfeer met een opgeruimd kantoor

Een netjes opgeruimd kantoor zorgt voor een veel prettigere werkomgeving. Maar wanneer u het druk heeft, is het opruimen van het kantoor vaak niet een van uw prioriteiten. Toch zijn er een aantal simpele aanpassingen aan uw kantoor en uw routine die u en uw collega’s kunnen maken om ervoor te zorgen dat het kantoor toch netjes opgeruimd blijft. Wij vertellen er in dit blog meer over.

Werknemers maken zelf hun bureau schoon

In sommige Aziatische landen is het onderdeel van de routine voor werknemers om ‘s ochtends voor ze aan het werk gaan en aan het einde van de werkdag hun eigen bureau schoon te maken. In Nederland wordt nog vaak gerekend op de service van bijvoorbeeld een schoonmaakdienst. Het zelf opruimen van het bureau werkt veel effectiever. Zo zal een schoonmaakbedrijf papieren die niet meer relevant zijn bijvoorbeeld niet weggooien. Zelf kunt u dat wel doen, wat uw bureau veel overzichtelijker maakt. Daarbij zorgt het schoonmaken van het bureau er ook voor dat u en uw collega’s uw werkplek meer appreciëren.

Gebruik etiketten

Om te voorkomen dat spullen verloren gaan, is het verstandig om te werken met etiketten. Zo houdt u het kantoor veel overzichtelijker. Alles heeft zijn eigen plek en is makkelijk weer terug te vinden. Ook gaat het opruimen veel sneller wanneer iedereen weet waar alles hoort.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Ten slotte adviseren we u om te zorgen voor voldoende opbergruimte. Als alles netjes in een (gesloten) kast staat, ziet het kantoor er opgeruimd uit. Om de ruimte optimaal te benutten, is het verstandig om kasten op maat te laten maken. Zo zorgt u ervoor dat de kasten aan de behoeften van u en uw collega’s voldoen. Bovendien is een kast op maat de ideale manier om praktisch gebruik te maken van bijvoorbeeld een kleine hoek op kantoor of onder een schuin dak in het kantoorpand.

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoorpand netjes opgeruimd blijft? Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier.