Ga voor sfeer met een antieke deur

Antieke deuren

Antieke deuren in je woning? Het is misschien niet iets waar je direct aan denkt. Toch is het een enorme aanwinst voor je woning om een antieke deur te plaatsen. Het zorgt namelijk voor enorm veel sfeer in de woning. Zo heeft iedere antieke deur zijn eigen verhaal en karakter. Wat voor soort antieke deuren zijn er allemaal? Wij geven een aantal voorbeelden.

IJzeren deur

Een ijzeren deur werd veel gebruikt in de jaren ‘20. De laatste tijd zien we dat dit weer helemaal terugkomt als interieurtrend. Vroeger werden de deuren vaak gebruikt in openbare gebouwen en fabrieken. Tegenwoordig zie je ze vaak terug als tussendeur in moderne woningen. De deur zorgt namelijk voor veel lichtinval en verbindt ruimtes met elkaar.

Franse deur

Een ‘Franse deur’ is een deur die bekend staat om het gebruik van veel glas. Vroeger werden deze deuren veel gebruikt door rijke Franse gezinnen. Zij keken dan door het glas vanuit de woonkamer naar hun imposante bloementuin. Tegenwoordig kan iedereen deze deuren aanschaffen. De Franse deur is leuk als tussendoor, maar ook als voordeur.

Koetshuis deur

Ook de deuren uit oude koetshuizen zijn prachtig om te gebruiken in je interieur. Vroeger werd het koetshuis gebruikt om koetsen in te stallen. De deur moest dus groot genoeg zijn om een koets door te laten. Hierdoor zijn koetshuis deuren erg groot en indrukwekkend. Tegenwoordig kun je gerestaureerde koetshuis deuren gebruiken in jouw moderne woning.

Klooster deur

Net als de koetshuis deur, is de klooster deur erg geschikt om gerestaureerd te gebruiken in jouw moderne woning. Wanneer je eraan denkt om een antieke deur te komen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat deze deur niet net zo goed werkt als een moderne deur. Er zijn namelijk bedrijven die antieke deuren restaureren. Hierdoor voldoen ze altijd aan de veiligheidseisen.

Heb je nog een vraag over antieke deuren? Neem dan contact op via het contactformulier.