Waarom stucen belangrijk is

De voordelen van het stucen van je woning worden vaak onderschat, terwijl dat voor de uitstraling van je huis een groot verschil maakt. Wat zijn nu de grootste voordelen van het stucen van je woning? Lees in dit artikel alles over de grootste voordelen van het stucen van je woning !

Je huis verfklaar maken

Wil je zelf je muren schilderen of behangen? Dan is het aan te raden deze eerst door een stukadoor te laten stucen. Als je jouw muren en plafonds laat stucen, komt er een nieuwe, gladde laag tevoorschijn op de ruwe oppervlakken. Schilderen of behangen wordt op deze manier heel makkelijk. Uiteindelijk ontstaat er een fantastisch ogend geheel en is je woning klaar voor een verf- of behanglaag. Zo hoef jij je in ieder geval geen zorgen meer te maken over oneffenheden! Weet je al welke kleur verf je gaat kiezen?

Maar één kans voor een eerste indruk

Je hebt waarschijnlijk wel eens nagedacht over de waarde van je huis. Een mooie gevel zorgt voor een goede eerste indruk en is daarom ook belangrijk voor de waarde van je woning. Met een mooi afgewerkte gevel zorg je voor een waardeverhoging van je woning, wat fijn is als je bijvoorbeeld besluit deze uiteindelijk te willen verkopen. Met een relatief kleine ingreep ontstaat al een prachtig ogende gevel waarmee je niet alleen jezelf maar ook je bezoek kunt verrassen!

Een keus kunnen maken?

Kies je ervoor om je huis te laten stucen? Dan zijn er ook nog heel veel soorten stucwerk waaruit je kunt kiezen. Met een mooi laagje verf of behang er overheen kun je weer een aantal jaren vooruit. Als dat eenmaal voorbij is, is het misschien tijd om wat aandacht te besteden aan het onderhoud van een ander deel van uw huis, zoals uw vloeren!