Tips om uw vloer prachtig te laten glanzen

Wilt u uw natuursteenĀ vloer laten glanzen? In dit blog vertellen wij u waarom vloeren dof worden en hoe u ervoor kunt zorgen dat deze haar originele glans weer terugkrijgen. Veelal betreft dit vloeren die al meerdere jaren in de woning liggen. Meer weten? Lees snel verder!

Waarom verdwijnt de glans van uw vloer?

Als u wilt weten hoe u uw vloer weer kunt laten glanzen, is het goed om meer te weten over de oorzaken van een doffe vloer. Uiteraard is er sprake van een slijtageproces. Indien u de vloer veel gebruikt, zal het oppervlak ruwer worden. Door deze ruwheid gaat de vloer minder glanzen. Houdt u de vloer echter goed schoon, dan blijft deze ook langer glanzen. De oorzaak van slijtage is het resultaat van het veel over de vloer lopen. Dit slijtageproces wordt versneld als u zand van buiten mee naar binnen loopt. Zand fungeert namelijk als schuurpapier. Een andere reden voor slijtage is dat vuil zich in de loop van de tijd aan het oppervlak zal hechten. De snelheid hiervan hangt af van hoe poreus de steen is. Ook hierdoor al uw natuursteen vloer minder gaan glanzen.

Vertragen van slijtage

Om uw vloer weer optimaal te laten glanzen, is het noodzakelijk om het slijtage te vertragen. U kunt dit niet helemaal tegengaan. Wat wij u wel kunnen aanraden is het gebruik van een deurmat. Zo kunt u al veel slijtage voorkomen, omdat zand en vuil achterblijven op de mat. Het lijkt wellicht niet belangrijk, maar deze investering zorgt er wel voor dat de glans langer op uw vloer blijft. Om slijtage te vertragen is het van belang de vloer af en toe van een goede reiniging te voorzien. Zo kunt u de vloer om de zoveel tijd intensief reinigen met een zuurvrije reiniger. Hiermee heeft u niet alleen weer een frisse vloer, maar zal ook het vuil wat bij uw wekelijkse schoonmaakbeurt toch is blijven plakken ook verdwijnen.

Oplossing om uw vloer te laten glanzen

De ideale oplossing om uw vloer weer te laten glanzen, is het opnieuw laten polijsten. Dit is een aardige ingreep, die niet op iedere soort natuursteen toepasbaar is. Het is een investering waarbij u, indien dit door een professional wordt gedaan, ervan uit kunt gaan dat uw vloer er weer geheel als nieuw uitziet. Zorgt u hierna voor goed periodiek onderhoud van uw vloer, dan kunt u er al helemaal op rekenen dat uw vloer langer blijft glanzen. Ook zijn er producten die u kunt toepassen om uw vloer weer mooi glanzend te maken. Vraag eens aan een specialist welke producten het beste toepasbaar zijn op uw vloer. U kunt hiermee al het vuil verwijderen en de glans terugbrengen. Na de droogperiode is het aan te raden nog andere producten toe te passen, zodat de vloer blijft glanzen. Dweilt u de vloer eens in de maand met boenzeep, dan doet dit ook al veel voor de glans. Hierdoor wordt de steen gevoed en zal deze ook minder gevoelig worden voor beschadigingen en slijtage. Tevens haalt boenzeep de kleur en structuur van de steen weer terug. Wenst u toch meer glans? Overweeg dan eens een slijtvaste zijdeglans toe te passen. Zo krijgt uw vloer een zachte zijdeglans. Het puur aanbrengen hiervan kan de eerste keer al voor een direct resultaat zorgen. Ook is het mogelijk om het glanseffect geleidelijk aan te brengen door deze maandelijks 1:50 te mengen met warm water en vervolgens te dweilen.
Heeft u een gepolijste vloer? Gebruik van een marmer en granietpolish. Als u besluit na het aanbrengen van dit product de vloer te boenen, dan krijgt u een extra mooi hoogglans effect. Hiermee haalt u uw gepolijste vloer geheel naar boven. Breng ook dit product de eerste keer direct puur aan voor een snel resultaat. Meng deze vervolgens maandelijks 1:50 met water voor het behouden van de glans.

Ga te rade bij een specialist

Wilt u uw vloer laten glanzen, maar ontbreekt het u aan tijd of kennis om dit te bewerkstelligen? Schakel dan een specialist in. Ga te rade via Google om te ontdekken welke specialist zich bij u in de buurt bevindt. U kunt dan ook direct zien welke professional goed staat aangeschreven en betrouwbaar is.
U kunt dit zien aan de hoeveelheid sterren die het bedrijf krijgt van klanten en door het lezen van de beoordelingen. Tevens ziet u op de website van de specialist zelf of deze gecertificeerd is of is aangesloten bij een officiƫle instantie. Met de inzet van een professional zal uw vloer straks prachtig glanzen en weer zo goed als nieuw ogen!