Het verbeteren van de isolatie

Heeft u een huis dat gebouwd is tussen 1969 en 1999? Grote kans dat de isolatie dan niet meer is wat het hoort te zijn, en dat u in aanmerking komt voor isolatieherstel in Zwolle! In dit blog vertellen we meer over wat isolatieherstel in Zwolle precies inhoudt, hoe een specialist te werk gaat en waarom u juist isolatieherstel zou laten uitvoeren.

Wat wordt bedoeld met isolatieherstel?

Zoals eerder al even genoemd zijn het woningen die gebouwd zijn tussen 1969 en 1999 die in aanmerking komen voor isolatieherstel. De materialen die in die tijd gebruikt werden, zijn op het gebied van kwaliteit haast niet meer te vergelijken met de huidige isolatiematerialen. Ze zijn veel minder efficiƫnt. Ook is de isolatie vaak niet goed aangebracht, uitgezakt of vergaan. Daarom kan het op twee manieren hersteld worden: door het oud isolatiemateriaal te verwijderen en de spouwmuur opnieuw te voorzien van spouwmuurisolatie of door het huidige isolatiemateriaal aan te vullen.

De werkwijze voor het herstel

Wanneer u een specialist inschakelt voor spouwmuurisolatie in Zwolle, wordt er eerst een endoscopisch onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek kijken we welke materialen er al in de woning zijn toegepast om te isoleren en of alles op de juiste plek zit. Dan wordt er gekeken of het materiaal vervangen moet worden of dat het oude materiaal bijgevuld kan worden. Dat laatste is minder efficiƫnt, maar kost dan ook minder dan de isolatie compleet vervangen. Als u akkoord gaat, worden de werkzaamheden uitgevoerd. Dit kan vaak al binnen een dag. Meer weten over de specifieke werkwijze van een specialist? Klik hier!

Isolatieherstel in Zwolle is een ideale werkzaamheid om uit te laten voeren wanneer u bezig bent met renovatie. Voor meer informatie, advies en het opvragen van vrijblijvende offertes, kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.