De vele voordelen van een laminaatvloer

De laminaatvloer, iedereen kent wel iemand die er één in huis heeft liggen. Het is een modern en vooral stevig type vloer, dat overal netjes oogt en geschikt is voor vrijwel ieder interieur. Bent u zelf van plan om een laminaatvloer aan te schaffen? In dit artikel gaan we in op de drie voornaamste voordelen van een laminaatvloer die u ervaart wanneer u hiervoor kiest.

1: Een laminaatvloer is kleurvast

Eén van de voornaamste voordelen van de laminaatvloer is zonder twijfel dat hij zeer kleurvast is. Met laminaat bent u niet gebonden aan een authentiek natuurproduct als eikenhout, dat per plank van tekening kan verschillen en in de loop van de tijd doorleefd raakt. Een laminaatvloer blijft altijd mooi, blijft kleurvast en is bovendien in een grote kleurvariatie te verkrijgen, van warm lichtbruin tot donkergrijs. Mocht een houten vloer geen optie voor u zijn, kies dan gewoon laminaat met een houtpatroon!

2: Laminaat is sterk en stabiel

Een tweede voordeel van de laminaatvloer, is dat hij sterk en stabiel van aard is door de samenstelling van zijn materialen. Laminaat bestaat uit meerdere lagen en heeft een kern van samengeperst hout. De bovenste laag bestaat doorgaans uit kunststof. Een laminaatvloer is glad en zo dicht op elkaar gelegd dat er weinig vuil in vast komt te zitten. Dit maakt hem stevig, vochtbestendig en bovendien zeer gemakkelijk schoon te maken. Wanneer u een druk of levendig huishouden runt, is een laminaatvloer uw beste vriend!

3: De prijs van laminaat is lager dan van echt hout

Tot slot, en voor veel mensen vaak de doorslaggevende factor: de prijs van de gemiddelde laminaatvloer per meter ligt stukken lager dan die van een authentieke houten vloer. Naar gelang de kwaliteit kan de prijs per meter nog wel uiteenlopen van een paar euro tot een paar tientallen euro’s, maar zal bij lange na het benodigde budget niet vullen van een echte parketvloer. Met het geld dat u overhoudt door te kiezen voor een laminaatvloer, kunt u zo nóg een vloer in huis leggen. Dat is pas voordelig!
Ervaart u nog meer voordelen van uw laminaatvloer, en wilt u deze of andere tips met ons delen? Laat het ons weten via dit contactformulier!