Aanpassen aan uw stijl en wensen

Wilt u graag uw badkamer updaten en aanpassen aan uw nieuwe wensen? Bij het verbouwen van uw badkamer kunt u het zo gek maken als u wilt. Ligbad erin of eruit, spiegels, nieuwe douchecabine, een tweede toilet? De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar niet alleen het sanitair is belangrijk. Ook de wanden en vloer spelen een grote rol in hoe uw badkamer “aanvoelt”. In dit blog bespreken we verschillende opties voor wandbekleding waarmee u uw badkamer een unieke look en feel kunt geven.

Betegelde wanden

Veel badkamers zijn voorzien van wandtegels. Goed bestand tegen vocht en eenvoudig af te nemen. Saai hoeft dit echter niet te zijn. Ze zijn er in alle soorten en maten en kunnen op verschillende manieren worden aangebracht. Wat dacht u van een visgraat, kruisverband of hongaarse punt? Dit geeft een verrassend effect en is anders dan anders.

Badkamermuur stucen

Een andere optie is het stucen van uw badkamermuren. Dit kan bijvoorbeeld met Pandomo, een betonstuc geschikt voor vochtige ruimtes. Dit is goedkoper dan het aanbrengen van tegels en ook weer makkelijk te vervangen indien u er op bent uitgekeken. Ook tadelakt dat vroeger in badhuizen werd gebruikt kan een goede optie zijn. Er zit een werkje in waardoor het minder steriel oogt. Daarnaast is het waterdicht en dus ook te gebruiken op de douchewand. Zowel Pandomo als tadelakt is in alle kleuren verkrijgbaar. Schilderen is dus niet meer nodig.

Waterdichte verf

Verven kan natuurlijk ook. Er is speciale waterdichte verf verkrijgbaar die geschikt is voor vochtige ruimtes zoals uw badkamer. Een voordeel van verf is natuurlijk ook dat u dit gemakkelijk zelf kunt aanbrengen. Ook als u op de kleur bent uitgekeken kunt u deze eenvoudig weer veranderen.

Pebbles

Pebbles zijn kleine kiezelsteentjes waarmee u uw wanden en vloeren kunt bekleden. Ze zitten gegroepeerd op matjes waardoor het aanbrengen net zo snel gaat als betegelen. Pebbles hebben een natuurlijke uitstraling. De hele badkamer volplakken met pebbles is misschien iets te veel van het goede. Maar wanneer u kiest voor één wand of kolom of alleen de vloer, heeft u een ware eyecatcher.

Hulp nodig?

Mogelijkheden te over om uw badkamer van een nieuwe look te voorzien. Gaat u zelf aan de slag? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het renoveren van uw badkamer? Neem dan contact op een professioneel bouwbedrijf om de mogelijkheden te bespreken.