Een nieuwe kleur voor uw huis

Is uw huis toe aan een nieuwe kleur, maar weet u nog niet welke wand of meubel u gaat overschilderen? Voordat u daarmee begint moet u goed overwegen welke type verf u hiervoor gaat halen. En ook niet geheel onbelangrijk: bij welke verfwinkel gaat u dat doen? In dit blog vertellen wij u meer over het belang van kwalitatief goede verf uit de verfwinkel.

Verschillende type verf

Stel u wilt meerdere wanden of meubels in uw huis gaan schilderen, maar u weet niet welke type verf daarvoor nodig is. Laat een vakman of speciaalzaak u dan informeren. Wij kunnen u alvast vertellen dat er al een groot verschil is tussen binnen- en buitenverf. Welke type verf u ook kiest, kies altijd voor een hoge kwaliteit verf. Hoge kwaliteit verf blijft lang zitten, bladdert niet af en verkleurd ook niet in de zon of regen.

Nadeel van goedkope verf

Goede kwaliteitsverf is te herkennen aan de hoeveelheid bindmiddel dat het bezit. Hoe goedkoper de verf, hoe minder bindmiddel aanwezig is. Goedkope verf bestaat doorgaans uit veel vulstoffen en blijft daarom minder goed en minder lang zitten. Een ander groot nadeel van goedkope verf is dat u alle overlappingen van het werkproces kunt blijven zien.

Meerdere lagen verf

Ook heeft u meerdere lagen goedkope verf nodig om hetzelfde effect als een laag goede verf te bereiken. Dit betekent dat u in totaal evenveel of zelfs meer geld kwijt bent aan goedkope verf.

Verfwinkel weet wat u nodig heeft

Wanneer u in een verfwinkel moet beslissen of u voor goedkopere of duurdere verf gaat, dan adviseren wij u om voor de duurdere merken te gaan. Elk merk heeft een imago hoog te houden. Weet u het niet zeker? Vraag dan een van de medewerkers van de verfwinkel om advies. Zij hebben vaak een zeer goede kennis van elk type verf en helpen u graag bij het vinden van wat u nodig heeft.

Verfwinkel geeft u advies

Heeft u bepaalde voorwerpen of meubels die u wilt gaan schilderen en weet u niet welke type verf daarbij past? Dan kunt u ons ook altijd bereiken via de mail en wij zullen u zo snel mogelijk het beste advies geven.